Gevelrenovatie van Studsgården

Zeven betonnen flatgebouwen hebben een grondige gevelrenovatie ondergaan die de gebouwen niet alleen een moderne uitstraling heeft gegeven, maar ook een betere isolatie.

Een grondige renovatie van AB Studsgården is eindelijk afgerond. De renovatiewerkzaamheden bestonden o.a. uit het vernieuwen van ramen, isolatie en nieuwe gevelplaten. Door deze maatregelen loopt men qua energie-efficiëntie weer helemaal voorop. De nieuwe gevel van Studsgården is getekend door architect Søren Just van het architectenkantoor Gaihede Rådgivende Arkitekter & Ingeniører, dat fungeert als hoofdaannemer van het project. De gevel bestaat uit STENI Colour platen, hoekelementen en U-elementen in verschillende kleuren en glansgraden, die een levendig en samenhangend geheel vormen.

- We wilden de 12 verschillende plaattypes apart aangeleverd hebben, zodat we de platen niet hoefden te verplaatsen om de juiste te vinden. Als we iets twee keer moeten verplaatsen, is dat één keer te veel. We bespaarden tijd doordat STENI de platen geheel volgens onze wensen verpakte en leverde. 

PLAATS:
KOPENHAGEN, DENEMARKEN
ARCHITECT:
GAIHEDE RÅDGIVENDE ARKITEKTER & INGENIØRER
AANNEMER:
SNEDKERMESTER ARNE PEDERSEN A/S
OPDRACHTGEVER:
STUDSGAARDEN
PROJECTJAAR:
2014 - 2016
PRODUCT:
STENI COLOUR

Met behulp van een STENI-designelement loopt de gevel ononderbroken door rond de hoeken, waardoor je een fraaie afwerking krijgt.

Drie glansgraden in vier tinten!

Drie glansgraden in vier tinten!

"Voor de gevel tekende ik een patroon op basis van de gulden snede waarbij ik zowel matte, halfmatte als hoogglans platen gebruikte in vier kleurtinten. Dat schept een levendige gevel." – Søren Just, architect.