Militair trainingscentrum bij de marinebasis Haakonsvern

Dit bekroonde pand is 140 meter lang. De architect heeft ervoor gezorgd dat het pand in modules is verdeeld zodat het er minder massief uitziet. De gevelplaten geven de gevel een levendige en luchtige uitstraling.

Het pand krijgt veel te verduren, en daarom is gekozen voor materialen die bestand zijn tegen mechanische slijtage: ruw beton, baksteen, platen op cement- en betonbasis, terrasso- en rubberen vloeren. Het was van groot belang om de jaarlijkse kosten zo laag mogelijk te houden door lage onderhoudskosten en een laag energieverbruik.

«Het pand doet ondanks zijn omvang luchtig en speels aan, met lichte gevels en een eenvoudige indeling. Het gebruik van gevelmaterialen markeert de verschillende delen, terwijl het pand tegelijkertijd als één samenhangend geheel overkomt. Het materiaalgebruik is nuchter. Het is de creatieve wijze waarop gebruik is gemaakt van bekende gevelmaterialen, zoals het schelppatroon op de grote, gesloten gevelvlakken, en duidelijke, nauwkeurig uitgevoerde overgangen tussen de materialen, die het pand kenmerken.» Dit citaat is afkomstig uit:

http://www.arkitektur.no/militart-treningsanlegg-haakonsvern

http://husbanken.no/byggeskikk/vennsla-bibliotek-vinner-av-statens-byggeskikkpris-2012/haakonsvern_hedrende/

 

http://www.bt.no/sprek/Europas-mest-moderne-2583482.html

PLAATS:
BERGEN, NOORWEGEN
ARCHITECT:
LONGVA ARKITEKTER AS
AANNEMER:
SKANSKA
OPDRACHTGEVER:
FORSVARSBYGG
PROJECTJAAR:
2011
PRODUCT:
STENI COLOUR

Inspirerende trainingsfaciliteiten

Inspirerende trainingsfaciliteiten