Warmte en zorg in de zwarte 8

Om een prettige omgeving te creëren voor zowel bewoners als medewerkers, werd het nieuwe verzorgingshuis in de Samsøvej in Holbæk (Denemarken) gebouwd in de vorm van een 8.

Het eerste wat bewoners, medewerkers en bezoekers van het verzorgingshuis in de Samsøvej bij aankomst zien, is een spectaculaire zwarte gevel.  De geometrische vorm van het gebouw draagt ertoe bij dat de loopafstanden kort zijn, en de medewerkers kunnen zich efficiënter verplaatsen via het middelpunt van de twee cirkels.

De ronde vormen van het gebouw geven de bewoners een gevoel van veiligheid. Ze komen geen buitendeuren tegen aan het einde van een gang.

Zwarte/donkere gevelplaten van STENI - in twee verschillende tinten - zorgen voor een verrassend kleurenspel op de gevel.

Projectering van de gevel is bij STENI onderdeel van de levering. Dat betekent dat 80-90 % van de gevelplaten voorgeboord en op maat gezaagd wordt geleverd, klaar voor montage. Hierdoor is dit product het goedkoopst, levering en montage meegerekend. We besparen tijd op de bouwplaats, aldus Lasse Lindkvist Hansen van bouwbedrijf STB Byg.

Inspirerende architectuur!

Inspirerende architectuur!