Snellere montage dankzij voorgeboorde, op maat gemaakte platen

In Sandefjord zijn timmerman Dag Olsen en zijn collega's van Bygg og Maskin AS bezig met de montage van STENI-platen op de gevel van de nieuwe ijshal in het Bugårdspark. Hij schat dat twee man per dag ca. 70 m2 gevelplaten monteren.

Timmerman Dag Olsen en zijn collega's van Bygg og Maskin AS monteren dagelijks ca. 70 m2 STENI-platen op de gevel van de nieuwe ijshal in het Bugårdspark in Sandefjord.

Ik denk dat dit de snelste manier is om een gevelbekleding te monteren. De platen zijn voorgeboord, dus als we ze vastgeschroefd hebben, is de gevelwand klaar, zegt Olsen. Voor dit project is zowel STENI Nature, STENI Colour als STENI Vision gebruikt. De van een patroon voorziene platen zijn genummerd en liggen in de juiste volgorde op de pallet. Dit is een systeem dat ik van harte kan aanbevelen, zegt Olsen, terwijl op de wand de afbeelding van een schaatser zichtbaar wordt.​

De unieke productietechnologie van STENI maakt een snellere montage mogelijk en drukt de kosten.

– In de productielijn beschikken we over zaag- en boorapparatuur waarmee we de platen op elk gewenst moment in het productieproces kunnen bewerken, vertelt Tom Kristian Hvaal, leider van de afdeling technische ondersteuning (TSD) bij STENI.

Tom Kristian Hvaal

 

Planning

We zien vaak dat er weinig ruimte is op de bouwplaats. Er moet ruimte zijn voor trucks en vrachtwagens en voor allerlei bouwmateriaal dat moet worden gemonteerd. Het aantal pallets en de juiste volgorde van de platen op de pallet zijn daarom van groot belang voor een goede logistiek op de bouwplaats, zegt Hvaal. Dankzij een goede planning verpakt STENI de platen in de juiste volgorde en wordt ook op de pallets de volgorde aangegeven waarin de platen op de gevel moeten worden gemonteerd. De platen kunnen ook zo worden gesorteerd dat ze in de goede volgorde liggen voor de monteurs.

– We kunnen maatwerk leveren op de bouwplaats. Velen zien pas bij de nacalculatie het totale kostenplaatje. Wij kunnen de tijd en de kosten van de montage en de steigerhuur van tevoren zichtbaar maken voor onze klanten, vertelt hij.

Omdat de platen zijn voorgeboord kan de monteur ze direct op de wand monteren, zonder dat hij gaten hoeft te boren of schroeven hoeft te gebruiken die de platen kunnen doorboren.

Voorboren is rendabel

De unieke productielijn van STENI maakt het mogelijk meerdere operaties tegelijk uit te voeren. Daarom is het niet nodig de platen naar een andere machine te verplaatsen als ze moeten worden afgezaagd of voorgeboord. Deze functies zijn in de productielijn geïntegreerd. Omdat de platen zijn voorgeboord kan de monteur ze direct op de wand monteren, zonder dat hij gaten hoeft te boren of schroeven hoeft te gebruiken die de platen kunnen doorboren. Doordat de platen op maat worden geproduceerd, is het niet meer nodig ze op de bouwplaats bij te zagen en is er ook geen zaag- en restafval dat moet worden verwerkt.

– Hiermee besparen we heel veel tijd, zegt Hvaal.

Voor dit project is zowel STENI Nature, STENI Colour als STENI Vision gebruikt.