Mercuriusweg Purmerend

Voor de, overwegend oudere, bewoners van de Mercuriusweg was het groot onderhoud een ingrijpend proces. In dit project creëerde het voor bouwer Hemubo en architect Doorarchitecten de kans om initiatieven van Intermaris en bewoners bij elkaar te brengen. Het thema 'seizoenen' was daarbij de leidraad: De ruim 160 woningen kregen een nieuwe gevel, in frisse STENI Colour lentekleuren en koele wintertonen. De betrokken en trotse bewoners kregen een ruime, sfeervolle entree, met ruimte voor ontmoeting.

"Groot onderhoud is een ingrijpend proces voor bewoners. De reuring die bij zo'n ingreep ontstaat, benutten we om initiatieven van Intermaris en bewoners bij elkaar te brengen. Het thema 'seizoenen' is daarbij onze leidraad. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van de flats binnen het thema ‘de 4 jaargetijden’ door nieuwe kleuren, een uitbreiding van de entree en beplantingsplan. De ruim 160 woningen krijgen een nieuwe gevel, in frisse lentekleuren en koele wintertonen. De betrokken en trotse bewoners krijgen een ruime, sfeervolle entree, met ruimte voor ontmoeting. Hun 'groene vingers' zetten we in om de entreezone te verfraaien met mooie beplanting. Na revitalisatie kunnen de flats én hun bewoners weer zeker lentes mee!"
Afbeelding en tekst met dank aan Door Architecten.

"Er is veel aandacht besteed aan de voornamelijk oudere bewoners. Op het binnenterrein is de ‘Tuinkamer’ ingericht: een gezellige huiskamer, waar bewoners kunnen ontsnappen aan de overlast. In de tuinkamer houdt de bewonerscoördinator spreekuren en kunnen de bewoners kookworkshops voor elektrisch koken volgen. Bij de Tuinkamer is het ‘Plantenpension’ opgericht. Bewoners kunnen hier – gedurende de werkzaamheden – hun planten van het balkon en de tuintjes tijdelijk onderbrengen."
Afbeelding en tekst met dank aan Hemubo