Brandweerkazerne Arendal, de mooiste van Noorwegen!

Volgens brandmeester Hans Henrik Bakke is de nieuwe brandweerkazerne in Stoa de mooiste, modernste en best uitgeruste brandweerkazerne van Noorwegen!

De nieuwe brandweerkazerne beschikt over werkplaatsen, een washal voor blusvoertuigen, een ruimte voor hogedrukreiniging van de uitrusting, slaapruimte voor dienstdoend brandweerpersoneel, een kantine, een ruimte voor slangenonderhoud, een fitnessruimte en zelfs een eigen vergaderruimte en een klimwand!

Zowel de gemeente als de brandweer wilden een markant pand. Door de knalrode STENI-platen op de lange gevel van de remise, is het voor iedereen duidelijk welke functie het pand heeft.

– Ons idee over architectuur is dat je de functie van een gebouw moet kunnen aflezen uit de gekozen vorm, en dat de verschillende functies binnen het gebouw zichtbaar moeten zijn in de architectuur. Wij denken dat we daar in dit geval goed in geslaagd zijn, aldus architect Anders Crogård van LINK Arkitektur.

PLAATS:
ARENDAL, NOORWEGEN
ARCHITECT:
LINK ARKITEKTUR
AANNEMER:
AF KRUSE SMITH / BRG
OPDRACHTGEVER:
ARENDAL BRANNEIENDOM AS
PROJECTJAAR:
2012-2013
PRODUCT:
STENI COLOUR

Architect: Martin Ebert

Architect: Martin Ebert

"De STENI-platen boden ons uitgebreide keuzemogelijkheden wat betreft kleur en afwerking. Verder vonden we ook een type oppervlak dat ons beviel."

Opening van de brandweerkazerne

Bekijk een reportage van NRK Sørlandet over de opening van de fraaie, nieuwe brandweerkazerne in Arendal.

Opening van de brandweerkazerne