Een spel met platen

Toen de architecten van het Nordic Office of Architecture begonnen met de planning van basisschool Fagerli in Larvik (Noorwegen), besloten ze om gevelplaten in lichte kleuren te gebruiken. Hun keuze viel al snel op STENI-producten.

Het uitgangspunt van de architecten bij de planning was een gevelbekleding met platen in lichte kleuren. Toen de kwaliteit en de mogelijkheden voor detaillering aan de orde kwamen, was STENI een vanzelfsprekende keuze.

Verder wilde de gemeente een gevel die weinig onderhoud zou vragen, vertelt Sigurdsson – projectleider en architect bij het Nordic Office of Architecture. Daarom zijn er op de gevels van de gebouwen vooral STENI Colour hoogglansplaten gebruikt, in combinatie met houtwerk. Sommige platen zijn geperforeerd, en dat geeft de gevel een verrassende uitstraling.

Rector Thomas Bjørvik vindt dat de gevelplaten van STENI het gebouw een esthetisch fraaie uitstraling hebben gegeven, waar hij erg tevreden mee is. Het gebouw ziet er heel mooi uit, zegt hij. Op sommige van de witte platen is de afdruk van een voetbal te zien, maar dat hoort erbij als er veel kinderen spelen.

Gelukkig schijn je die afdrukken zo weg te kunnen spoelen, zegt hij met een glimlach.

De combinatie van materialen zorgt voor een levendige gevel.

De geperforeerde platen vormen een decoratief element.

De geperforeerde platen vormen een decoratief element.

Geschikt voor kinderspel – en een goede leeromgeving.